Retur

Dreptul de retur în 14 de zile este valabil numai pentru persoanele fizice, conform OUG nr.34/2014 cu modificările și completările ulterioare, ce au achiziționat produse de pe site-ul Geo Log Data SRL (www.geologdata.com).

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014. Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport si asigurare pentru returnarea coletului.

Conditii generale pentru returul produselor vandute de pe www.geologdata.com

Daca ati decis sa returnati un produs, este necesar sa ne comunicati decizia de returnare. Puteti face acest lucru in scris, folosind urmatoarea adresa de mail: office@geologdata.com

Dupa ce ne-ati informat, puteti pregati produsul pentru retur. Gasiti mai jos procedura de retur:

Produsul returnat trebuie sa ajunga inapoi la sediul Geo Log Data SRL in termen de 14 zile calendaristice de la achizitie.

Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat(ambalaj nedeteriorat, produsul sa nu fie deteriorat), impreuna cu factura fiscala sau o copie a acesteia si cu toate documentele cu care a fost insotit. 

In cazul produselor electronice in care pot fi trecute detalii personale (conturi, adrese de e-mail, fisiere etc), recomandam sa va copati informatiile. Dupa ce produsul va ajunge in posesia noastra, toate datele legate de produsul respectiv vor fi sterse definitiv.

Produse care nu pot fi acceptate retur:

• Produsele consumabile: licente software, shield-uri, acumulatori;

• Produsele achizitionate sub forma de pachete speciale sau care beneficiaza de alte produse cadou nu se pot returna individual, ci tot sub forma de pachet sau impreuna cu produsul cadou;

• Produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans / confirmare prealabila in scris / contract de furnizare;

• In cazul pachetelor ce contin drone cu asigurari sau licente de software speciale, pachetul poate fi returnat integral doar in cazul in care asigurarea / licenta de software nu a fost activata. In caz contrar, valoarea acestora va fi scazuta din valoarea sumei returnate.

Achizitiile facute in magazin nu beneficiaza de dreptul de retur (retragere din contract) conform OUG 34/ 2014. Persoanele juridice nu au drept de retur, indiferent de modalitatea de achizitie (comanda online, livrare sau ridicare din magazin). Pentru coletele care prezinta deteriorari vizibile ale amabalajului la livrarea prin curier, va recomandam sa refuzati primirea lor. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, trebuie doar sa sigilati coletul si sa-l predati curierului pe care dumneavoastra l-ati ales (recomandarea nostra este TNT), pentru a expedia coletul catre Geo Log Data S.R.L. Nu uitati sa ne furnizati contul bancar (IBAN) in care doriti sa va restituim contravaloarea produsului returnat, impreuna cu numele detinatorului de cont. In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, va vom restitui suma aferenta produsului returnat in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

Nu este contract incheiat la distanta si nu se acorda consumatorului dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile de la incheiere si nici alt drept de retur al produselor, acel contract in cadrul caruia consumatorul ridica personal / intra in posesia produselor achizitionate in incinta spatiului comercial fizic al Geo Log Data SRL, magazin in care consumatorul are atat dreptul sa ceara, cat si posibilitatea sa obtina proba produselor (verificarea integritatii si testarea caracteristicilor tehnice) inainte de a le prelua/de a intra in posesia lor. Acest contract se considera incheiat in spatiul comercial al Geo Log Data SRL, in prezenta simultana a consumatorului si a profesionistului, la momentul in care consumatorul, dupa plata, accepta sa preia personal si efectiv produsele achizitionate, fara sa aiba importanta ca produsul a fost mai inainte precomandat sau rezervat in magazin de la distanta, sau ca s-a achitat anterior un avans, sau intreg pretul. Decizia consumatorului de a prelua / de a intra in posesia fizica a produselor in magazinul Geo Log Data SRL fara a mai cere efectuarea probei tehnice, nu schimba natura contractului; acesta ramane incheiat in spatiul comercial al profesionistului in prezenta simultana a partilor si nu da dreptul consumatorului la retragere din contract sau la alt tip de retur al produselor achizitionate. Prezenta clauza se aplica atat pentru bunuri, cat si pentru servicii.

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti scrie la adresa de e-mai office@geologdata.com.

Cadrul Legal

– Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 – privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

 – Legea care reglementeaza dreptul de retragere: OUG 34/2014

 – Consumatorul are dreptul de a se retrage din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Pentru produsele returnate care prezinta urme de zgarieturi fine, pe carcasa sau pe suprafata produsului, returul va fi procesat prin procedura aplicarii diminuarii valorii produsului cu minimum 10-15%.

Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii precizate sau contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.

 

OG 34/2014, Art. 14, pct. 3:

 – Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

 – In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

 – Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in cadrul termenului de 14 zile. Cererea de retur va fi procesata de Geo Log Data cu prioritate, iar contravaloarea produsului va fi returnata doar dupa primirea produsului de la client.

In lipsa primirii produsului in cadrul termenului de 14 zile, cererea de retur va expira conform Capitolului IV, art 29, punctul 15 ( articol nou):

Art. 59 (secund) – (1) Cu exceptia cazului in care furnizorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, utilizatorul final returneaza produsele sau le inmaneaza furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat furnizorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 58.

 

Termenul retragere din contract este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de utilizatorul final inainte de expirarea perioadei de 14 zile si sunt livrate prin curier la adresa: Strada Stadionului, bl. 30A, apartament 8, Buzau, jud. Buzau, Romania, pentru Geo Log Data S.R.L.